NVMe Hosting

Wat is NVMe technologie

(Non-Volatile Memory Express)?

NVMe is de nieuwste technologie voor opslagapparaten die verschillende voordelen met zich meebrengt in hoe data wordt verwerkt. In de webhosting business noemen ze dit ook wel NVMe web hosting. Veel hosting servers maken al gebruik van SSD opslag maar er zijn ook nog mensen die vertrouwen op SATA-hardeschijven die aangepast zijn op servers die daarvoor nog traditionele HDD opslagschijven gebruikte. Niet ideaal dus.

NVMe kan tot wel 64 series (of wel 64.000 openstaande request aan) tegelijk. NVMe stelt je in staat om lees- en schrijfsnelheden van meer dan 2GB per seconde te bereiken. En theoretisch nog veel meer (tot wel 10GB per seconde). Met SATA daarentegen heb je te maken met een theoretische maximumsnelheid van 600MB, en in de praktijk haal je maximaal 550MB.

NVMe is in feite de nieuwste logische interface voor opslagapparaten die enkele significante voordelen met zich meebrengt. Wanneer webhosting servers gebruik maken van NVMe opslagstations noemen we dit binnen de industrie NVMe web hosting. Ondanks dat een groot deel van de moderne webhosting servers al gebruik maakt van SSD opslag vertrouwen deze nog steeds op SATA-verbindingen die feitelijk zijn aangepast op servers die voorheen nog gebruik maakten van traditionele HDD opslag schijven.

NVMe is dus aanzienlijk sneller dan SATA wat daarmee tot significant verbeterde website snelheden en prestaties voor websites als gevolg heeft.

Wat is NVMe hosting?

NVMe hosting is webhosting die gebruik maakt van de nieuwste NVMe hardware. Met daarnaast de LiteSpeed technologie zorgt dit voor de snelst mogelijke hosting die momenteel in de markt geboden wordt. De opslagruimte en verwerking van data is daarmee op de nieuwste manier en met de nieuwste hardware beschikbaar op de markt! Dit maakt het mogelijk om websites die op NVMe hosting draaien een extra snelheidsboost te geven als het gaat om de laadtijden en de verwerking van processen die niet met LiteSpeed werken. 

Dit laatste draagt ook bij aan een verlaging van bounce rates en om eCommerce conversies te verhogen. Ook als het gaat om Google zoekresultaten en advertentiekosten bij AdWords helpt NVMe opslag in combinatie met LiteSpeed technologie je het onderste uit de kan te halen!

Verschillen en Kenmerken (NVMe vs HDD en SSD)

Het grootste verschil tussen traditionele SATA opslag en NVMe SSD’s is dat SATA tegen een snelheidslimiet aanloopt van 600MBps daar waar NVMe opslag dankzij een efficiëntere manier van werken 32000 MBps bandbreedte aan kan.

SATA schijven communiceren via een SATA controller terwijl NVMe direct op het moederbord zijn aangesloten en direct met de processor met de processors kunnen communiceren. Hierdoor kunnen er maar liefst 64.000 aanvragen per seconde worden verwerkt daar waar SATA slechts 32 per seconde kan verwerken.

De belangrijkste voordelen van NVMe hosting

Een van de belangrijkste voordelen van NVMe opslag is dat het diverse processen en het uitladen van bestanden versnelt die niet gecached kunnen worden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dynamische content, achtergrondprocessen van systemen en producten binnen webwinkels, veel van deze content is namelijk dynamisch.

Dit resulteert gemiddeld, zelfs ten opzichte van standaard SSD opslag, tot het wel 7x sneller uitlezen van data en 30x sneller schrijven van data op websites en webapplicaties. Hiermee zetten we de spreekwoordelijke puntjes op de i als het gaat om snelheid en prestaties!

Zie voor meer informatie over de snelste WordPress NVMe hosting pakketten overzicht of neem gerust contact met ons op, doorgaans reageren wij op kantoortijden gemiddeld binnen 18 minuten!

Deel dit bericht